Eklemeli İmalat

Eklemeli İmalat Nedir?

Eklemeli imalat, 3 eksende nozul hareketleri ile metal veya plastik hammaddeler ile ısı altında katmanlı şekilde yapılan üretim şeklidir.

Günümüz metal ve plastik parça oluşturmada "eklemeli imalat" hızlı bir şekilde sektörlerdeki yerini almaktadır. Tasarımcılar artık "eklemeli imalat" karakteristiklerine göre düşünmekte ve uygulama yapmaktadırlar.

Eklemeli İmalat Ürünleri

Eklemeli imalat endüstriyel alanda kullanılan bir üretim yöntemidir. Kullanım için tercih edilen 3D yazıcı çok farklı ürünleri üretebilir. Eklemeli imalat, progresif parçaların tasarımıyla imalatında esneklik sağlayan bir imalat yöntemidir. Ağırlıklı olarak havacılık, otomotiv, biyomedikal, savunma ve enerji sektörlerinde kullanılır. Birçok önemli sanayi sektöründe, prototip parça üretiminde de kullanılmaktadır. Eklemeli imalat olarak da adlandırılan ürünler, avantajlı bir içeriğe sahiptir. 3D baskı teknolojisinde; hızlı gelişim göstermiş olan bir ürün yelpazesi mevcuttur. Güçlü yapıda üretilen parçalar endüstriyel üretime dönüşüm sağlayarak yardımcı olur.

Eklemeli ürün imalatı, son yıllarda yaygın bir kullanım imkanı sunmaktadır. Ön hazırlık olarak bilgisayar destekli tasarım olan CAD yazılımı kullanılır. Tercihe göre 3D nesne tarayıcılardan da dijital ortama aktarılabilir. Bir nesne oluşturmak için, malzemeler üst üste eklenirler. 3D baskıyla birlikte prototipleme kavramları iç içedir. Eklemeli imalat ürünleri arasında, uzay ve havacılık parçaları başı çekmektedir. Ayrıca biyomedikal, otomotiv, savunma sanayi, enerji sektörü gibi pek çok alanda da kullanılır. Belirtilen endüstri alanlarında parça üretimi amacıyla kullanılır. Üç boyutlu model verileri hazırlanır. Malzemeler katmanlı bir şekilde üst üste birikirler. Bu şekilde nesnelerin oluşturmuş olduğu bir üretim yöntemidir. Ham metal toz hale dönüşür. Daha sonra ergitme yöntemiyle istenilen alanlara püskürtmesi yapılır.

Eklemeli İmalat Ürün Fiyatları

Birçok ürün çeşidinde kullanılan eklemeli imalat, geleneksel üretim yöntemlerine göre farklı hazırlanır. Tercih edilen birçok ürün yapısında bulunan eklemeli imalat, yüksek tasarım serbestliğine sahiptir. Katmanlı halde oluşmasıyla zorlu bir üretim sürecine sahiptir. Bu sebeple nesnelerin oluşturduğu üretim yöntemlerine eklemeli halde entegre olur. Birçok ürün yelpazesinde kullanılan bu yöntem, aynı zamanda kafes yüzeyli bir ürüne dönüşmektedir. 3 boyutlu yazıcı aracılığıyla birçok katmandan oluşarak üretim sağlanır. Tercih edilen yöntem günümüzde yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Endüstriyel tasarımda en çok kullanılan bu imalat modeli, dayanıklı bir ürün yapısı oluşturur. Hazırlanan eklemeli imalat modelleriyle istenilen birçok ürün tasarımı da oluşmaktadır. Özel yazılımla katmanlara ayrılan model, 3 boyutlu yazıcı sayesinde hazırlanır.

Whatsapp